Ndërlidhjet

NAXHAF


Disa ministra të qeverisë së përkohëshme irakiene gjatë ditës kanë vlerësuar dëmet në qytetin e shenjtë të Naxhafit, të shkaktuara gjatë luftimeve që zgjatën 3 javë në mes të forcave amerikane dhe luftëtarëve të klerikut radikal Moqtada al-Sadër.
Sipas tyre, dëmet vlerësohen shumë të mëdha. Luftimet në Naxhaf përfunduan të enjtën pas marrëveshjes paqësore, të ndërmjetësuar nga kleriku shiitë Ajatollah al-Sistani. Në zhvillime të tjera në Irak, një persona i armatosur ka shtënë në drejtim të një post-blloku policor në qytetin Bakuba, duke lënë pesë policë të vrarë dhe gjashtë të tjerë të plagosur.
XS
SM
MD
LG