Ndërlidhjet

HAGË


Tribunali i Hagës ka dënuar sot ish zëvendës kryeministrin e serbëve të Bosjnes Radoslav Berxhanin me 32 vjet heqje lirie për rolin e tij në spatrimin etnik gjatë luftës në Bosnje. Berxhanin, është shpallur fajtorë për përkrahje të vrasjeve, torturave dhe persekutimeve të myslimanëve dhe kroatëve të Bosnjes në vitin 1992.
Ndërkohë ish presidenti jugosllav Sllobodan Millosheviq, ka përfunduar sot paraqitjen hyrëse të mbrojtjes së tij në Tribunalin për Krime të Luftës, duke thënë që prokuroria ka dështuar në argumentimin e akuzave.
XS
SM
MD
LG