Ndërlidhjet

HAGË


Avokatët e caktuar nga trupi gjykues, për mbrojtjen e ish kryetarit jugosllavë Sllobodan Millosheviq kanë paraqitur sot dëshmitarin e parë në Tribunalin e e Hagës, pavarsisht faktit që Millosheviqi vazhdon ta refuzoi bashkëpunimin me avokatët. Ish bashkëpuntorja e Millosheviqit, Smilja Avramov ka dëshmuar për kërcënimet ndaj ish Jugosllavisë, në kohën kur ajo ishte këshilltare në ministrinë e Jashtme.
Sllobodan Millosheviqi ngarkohet me 66 akuza për krime të luftës në vitet e 90-ta, në luftërat në Kroaci,Bosnje dhe Kosovë.
XS
SM
MD
LG