Ndërlidhjet

NJU JORK


Presidenti i Maqedonisë Branko Crvenkovski ka deklaruar se çfardo vendimi për statusin e ardhshëm të Kosovës nuk do të duhej të çonte drejt destabilizimit në Balkan.
Këto komente Crvenkovski i ka bërë në Kuvendin e Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara me ç'rast ka shtuar:
"Ne mbështesim plotësisht politikën e Kombeve të Bashkuara 'Standardet para statusit', që synim përfundimtar ka vendosjen e një shoqërie vërtetë multietnike, demokratike dhe të avancoj sigurinë dhe sundimin e ligjit", ka thënë presidenti i Maqedonisë.
Branko Crvenkovksi ka vënë në pah se qeveria e tij së shpjeti do të filloj procesin e demarkacionit të kufirit të vet me Kosovën.
XS
SM
MD
LG