Ndërlidhjet

TIRANË


"Krimi i organizuar po hyn në jetën politike në Shqipëri, derisa personat që besohen të përfshirë në rrjetet mafioze mund të fitojnë vende në parlament në zgjedhjet e vitit të ardhshëm." Kështu ka deklaruar në një intervistë për Agjencinë franceze të lajmeve, AFP, ministri i brendshëm i Shqipërisë, Igli Toska.
"Krimi i organizuar është një rrezik real në Shqipëri. Pasi kanë pastruar paratë, trafikantët do kërkojnë të pastrojnë dhe emrin e tyre duke u futur në politikë apo duke blerë media. Kjo do të thotë se zhvillime të tilla do ta vënë shtetin në një pozitë edhe më të vështirë", ka theksuar Toska. Për të mbështetur qëndrimin e tij Toska ka sjellë shembullin e kundërshtimit që deputetët i kanë bërë krijimit të strukturave të specilaizuara kundër krimit të organizuar, të ngjashme me ato që ekzistojnë në vende të tjera të Evropës.
XS
SM
MD
LG