Ndërlidhjet

SHKUP


Presidenti maqedonas Branko Cervenkovski e ka quajtur vendim historik për Maqedoninë, vendimin e SHBA-ve për ta njohur Maqedoninë me emrin e saj kushtetues.
"Kjo është ditë e madhe dhe historike për të gjithë qytetarët dhe maqedonasit kudo që janë", ka thënë Cërvenkovski
Ai është zotuar se ky vendim nuk do të ndikojë në marrëdhëniet e mira dhe të sinqerta me Greqinë. Kontesti mes Greqisë dhe Maqedonisë për cështjen e emrit daton që nga shpallja e pavarësisë së Maqedonisë nga ish RFJ-ja. Greqia e kundërshton këtë emër pasi sipas Athinës ky emërtim i takon një territori në veri të Greqisë.
XS
SM
MD
LG