Ndërlidhjet

GJENEVË


Kombet e Bashkuara thonë se vendet e Evropës qendrore dhe lindore që duhet t,i bashkohen Unionit Evropean duhet të bëjnë “shumë më tepër” për integrimin e minoriteteve të tyre Rome.
Në Raportin e publikuar në Gjenevë thuhet se Romët janë “më të varfërit e të varfërve” në Rumani, Bullgari, Hungari, Sllovaki dhe në Reçublikën Çeke.
Qverive Evropiane u bëhet thirrje të miratojnë politika afirmative veprimi që do të favorizonin Romët në administratën publike dhe në arsimim.
XS
SM
MD
LG