Ndërlidhjet

PARIS


Presidenti i Francës, Jacques Chirac thotë se aksioni ushtarak kundër Irakut mundë të autorizohet vetëm nga Këshilli i Sigurimit dhe se Franca nuk do të mbështeste aksion unilateral.
“Ne besojmë se po të ketë aksion ushtarak, për ate mundë të vendosë vetëm Këshilli i Sigurimit mbi bazën e raportit të inspektorëve të armatimit”, ka deklaruar Chirac pas bisedimeve me kryeinspektorin Hans Blix.
Ai ka thënë se inspektorëve të OKB-së në Irak duhet t,u jepet koha e nevojëshme për të kompletuar punën.
XS
SM
MD
LG