Ndërlidhjet

LË TUKET/FRANCË


Presidenti francez, Jacques Chirac ka përsëritur kërkesën e tij që inspektorëve të Kombeve të Bashkuara për armatimin t,u jepet më shumë kohë që të kompletojnë misionin e tyre në Irak.
Pas bisedimeve që kishin me kryeministrin britanik Tony Blair, Chirac tha se Franca dhe Britania janë të një mendje se Iraku duhet çaramtosur.
“Ne kemi qasje të ndryshme ndaj krizës irakiane, por e para dhe kryesorja ndajmë dy bindje fundamentale- se Iraku duhet të çarmatoset dhe se kjo duhet të ndiqet nëpërmjet Këshillit të Sigurimit të OKB-së”, tha presidenti francez, duke shtuar se “lufta është gjithmonë më e keqja nga të gjitha solucionet”.
XS
SM
MD
LG