Ndërlidhjet

JERUSALEM


Gjykata izraelite ka urdhëruar që lideri palestinez , Yasser Arafat t,i paguaj më se 10 milion dollarë kompanisë kryesore izraelite të autobusëve për humbjet e shkaktuara nga bombarduesit vetëvrasës palestinezë.
Kompania thotë se që kur filloi kryengritja palestineze në vitin 2000 autobusët e saj kanë qenë në shënjestër, se janë vrarë 113 njerës dhe plagosur 594 kurse shumë izraelitë janë friguar të shfrytësojnë shërbimet e saj.
Kompania thotë në padin e saj se Arafati dhe Autoriteti palestinez kishin dështuar të frenojnë militantët që kanë bërë sulmet, por mbetet e paqartë se si Arafat mundë të detyrohet të paguaj dëmshpërblimin.
XS
SM
MD
LG