Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell ka thënë se presidenti George Bush është i gatshëm të luaj rol shumë më aktiv në përpjekjet për ndërmjetësimin e paqës midis Izraelit dhe Palestinezëve.
Powell ka thënë para Komitetit për Marrëdhënie të Jashtëme pran Senatit se Bush i mbetet besnik planit që parasheh themelimin e shtetit palestinez deri nga viti 2005.
Plani është hartuar në koordinim me Shtetet e Bashkuara, Bashkimin Evropian, Kombet e Bashkuara dhe Rusinë, dhe do të bëhet publik shumë shpejtë.
Duke folur po para atij komiteti të Senatit, Colin Powell ka thënë se bashkësia ndërkombëtare kurrsesi nuk duhet të injorojë përgjegjësin e saj për çarmatosjen e Irakut.
Powell ka thënë se Bagdadi nuk po bashkëpunon me insektimet e Kombeve të Bashkuara për armët.
Sekertari i shtetit tha se presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush nuk dëshiron luftë, por ky është një problem që Shtetet e Bashkuara nuk munden që ta injorojnë.
XS
SM
MD
LG