Ndërlidhjet

MYNIH


Gjermania thotë se Berlini dhe Parisi do t,i paraqesin Këshillit të Sigurimit planin e përbashkët si përpjekje për të shmangur luftën në Irak, i cili përfshin mbështetjen e inspektimeve të armatimit me trupa të Kombeve të Bashkuara.
Ky plan u kritikua si irelevant nga zyratrë të lartë amerikanë dhe britanikë.
Në Uashington, sekeretari amerikan i shtetit, Colin Powell tha se propozimi i Berlinit dhe Parisit është “diverzon, e jo zgjidhje” për çarmatosjen e Irakut.
“Ai e huq qëllimin. Nuk na nevojiten më shumë inspektorë, por bashkëpunim shumë më i madh nga Saddam Hussein. Nevojitet që ai t,u nënshtrohet kërkesave bazë të rezloutës 1441 të Këshillit të Sigurimit”, ka thënë sekertari amerikan i shtetit.
XS
SM
MD
LG