Ndërlidhjet

BAGDAD


Inspektorët e Kombeve të Bashkuara për armatimin kanë vizituar dy reparte për prodhimin dhe testimin e komponentëve të raketave Al-Samud afër Bagdadit.
Kryeinspektori Hans Blix e ka urdhëruar Irakun që, deri më 1 mars, të asgjesojë të gjitha raketat me rreze veprimi përtej limitit të lejuar prej 150 kilometra.
Zyrtarët irakienë thanë se po e diskutojnë kërkesën e kryeinspektorit të Kombeve të Bashkuara.
Ndërkaq, liderët botërorë janë angazhuar në përpjekje intenzive diplomatike, të cilat kanë për qëllim zgjidhjen e krizës irakiene.
XS
SM
MD
LG