Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Gorge Bush ka thënë se Iraku është dyfish i rrezikshë-si për Lindjen e Mesme ashtu edhe për Amerikën, sepse Saddam Hussein ka si armë ashtu edhe lidhje me grupe terroriste që të shkaktojë tronditje të tmerrshme në të dy rajonet.
"Rreziku nga Iraku është se Sdadam Hussein mund të godas në fqinjësi, dhe rreziku me Irakun qëndron aty se ai ka patur vullnetin dhe kapacitetet të ushtrojë organizata të tipit të al Kaidës dhe t,i furnmizojë ata me pajisje për të lënduar Amarikën. Bota ka pritur gjatë kohë që Saddam Hussein të çarmatoset", ka thënë presidenti i Shtetetve të Bashkuara.
George Bush ka përsëritur qëndrimin e Shtetetve të Bashkuara se lufta me Irakun është opcioni i tij i fundit, por ka thënë se beson që për botën do të ishte edhe më e rrezikshme të mos bëhej asgjë nëse Saddam vazhdon të zhagis punën e inspektorëve të Kombeve të Bashkuara për armatimin.
XS
SM
MD
LG