Ndërlidhjet

TIRANË


Parlamenti i Shqipërisë e ka autorizuar Qeverinë që të vë në disponim hapsirën ajrore të vendit, rrugët dhe ujrat territoriale për shfrytëzim nga forcat ushtarake të cilat përgatiten për luftë të mundëshme në Irak.
Në Rezolutën e miratuar mbrëmë thuhet se Parlamenti "mbështetë përpjekjet e koalicionit ndërkombëtar në drejtim të zgjidhjes diplomatike, por gjithashtu edhe përdorimin e forcës nëse do të jetë e domosdoshme".
Shqipëria është nga vendet e para evropiane që ka mbështetur Shtetet e Bashkuara në politikën ndaj Irakut.
XS
SM
MD
LG