Ndërlidhjet

PARIS


Franca, Hollanda, Gjermania, Portugalia, Rusia, Malajzia dhe Tajlanda kanë hedhur poshtë zbatimin e një kërkese amerikane për të dëbuar diplomatët irakenë nga këto vende dhe mbylljen e ambasadave të Irakut.
Portugalia është e vetmja nga vendet në fjalë që ka mbështetur sulmet ushtarake kundër Irakut, megjithatë nuk ka pranuar dëbimin e diplomatëve irakenë.
Sipas burimeve të diplomacisë franceze një kërkesë e tillë cënon sovranitetin e Francës. Ndërsa ministri i jashtëm rus, Igor Ivanov, tha se një kërkesë e tillë nuk ka bazë ligjore.
XS
SM
MD
LG