Ndërlidhjet

ATHINË


Udhëheqësit e 10 vendeve evropiane kandidate për në Bashkimin Evropian, nënshkruan në Athinë paktin e hyrjes.
Në Athinë po zhvillhet samiti i BE-së, ku temat kryesore janë zgjerimi i Bashkimit dhe zhvillimet në Irak.
Me rastin e nënshkrimit të dokumentit të anëtarësimit, kryeministri danez, Anders Rasmussen tha:
"Evropa jonë e re u bë e mundur nga vullneti i njerëzve në Evropën qëndrore dhe lindore, nga individë kurajozë, të cilët u ngritën kundër shtypjes dhe luftuan për lirinë e tyre."
XS
SM
MD
LG