Ndërlidhjet

VATIKAN


Papa Gjon Pali i dytë në mesazhin e Pashkëve para mijëra besimtarëve të tubuar në Sheshin e Shën Pjetrit në Vatkikan ka bërë thirrje për paqë anembanë botës. Papa ka thënë se është thellësisht i pikëlluar për shkak të dhunës së pafundëshme në Tokën e Shenjtë. Ai ka bërë gjithashtu thirrje për paqë në Irak, duke thënë se irakianëve duhet t'u lejohet të udhëheqin rindërtimin e vendit të vetë.
"Jamë gjithashtu në dijeni për qendrat e tensionimeve dhe sulmeve ndaj lirisë së njerëzve në Kaukaz, në Azi dhe në Amerikën Latine, rajone të botës njësoj të dashura për mua", ka thënë Papa në mesazhin e tij.
XS
SM
MD
LG