Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit ka votuar që të zgjasë kontrollin e Kombeve të Bshkuara të programit naftë për ushqim në Irak deri në 3 qershor për të ndihmuar shërbimet imediate humanitare, por Shtetet e Bashkuara kërkojnë heqien totale të sanksioneve tash kur regjimi i Saddam Hussein është fundosur.
"Ne mendojmë se regjimi i sanksioneve duhet të hiqet sa më parë. Mendoj se kjo do të jetë një nga çështjet që ne do t'e diskutojmë në Këshillin e Sigurimit ndërmjet këtij çasti dhe fundit të kësaj faze të programit naftë për ushqim", tha ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara, John Negroponte.
XS
SM
MD
LG