Ndërlidhjet

PODGORICË


Në Mal të Zi mbahen votimet për zgjedhjen e presidentit, të cilat janë përpjekja e tretë me radhë brenda pesë muajsh për të nxjerrë në krye kandidatin final.
Anketimet e opinionit publik i japin epërsi kandidatit të koalicionit në pushtet, Vilip Vujanoviqit kundrejtë sfuduesve të tij, Miodrag Zhivkoviq, lider i Aleancës Liberale dhe Dragan Hajdukoviq, kandidat i pavarur.
Posti i presidentit të Malit të Zi ka mbetur i shprazët që nga tetori, sepse dy votimet gjatë dhjetorit dhe shkurtit u shpallën të pavlefshme mbase nuk u arrit dalja e nevojëshme prej 50 përqind e trupit votues.
Sidoqoftë kjo përqindje tash është ulur.
XS
SM
MD
LG