Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Zyrtarët e Shteteve të Bashkuara sonte do të paraqesin në Këshillin e Sigurimit projekt rezolutën finale për Irakun e pas luftës, duke sinjalizuar përfundimin e negociatave kryesore për këte çështje.
Rezoluta kërkon heqjen e sanksioneve kundër Irakut, përcakton që kontrollin mbi të ardhurat nga nafta irakiane t'a ketë koalicioni i prirë nga Shtetet e Bashkuara dhe parasheh një rol mbështetës për Kombet e Bashkuara në reformat politike dhe ekonomike në ate vend.
XS
SM
MD
LG