Ndërlidhjet

PORTO KARRAS – GREQI


E ardhmja e pesë vendeve të Ballkanit perëndimor është anëtarësimi në Bashkimin Evropian.
Është ky konkluzioni i dalë në fund të takimit të BE-së, që u mbaj tnë Porto karras të greqisë.
Shefi i diplomacisë evropiane, Javier Solana, ka deklaruar se "sinjale shumë të qarta" i janë dërguar Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, Serbise dhe Malit të Zi, Kroacisë, Maqedonisë se ato e kanë "rrugën e hapur" drejt BE-së.
Presidenti i Serbisë dhe Malit të Zi, Svetozar Marovic, ka deklaruar në përfudnim të takimit se qeveria e tij do fillojë bisedimet për cështjet konkrete më Kosovën.
Kryeadministratori Steiner ka theksuar se energjia, transporti, personat e zhdukur dhe kthimi i refugjatëve do jenë temat e këtyre bisedimeve.
Bisedimet pritet të fillojnë gjatë muajit korrik.
XS
SM
MD
LG