Ndërlidhjet

TEHERAN


Drejtuesi i Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Energjinë Bërthamore, Mohamed ElBaradei u takua në Teheran me zyrtarët e Iranit që të diskutojë programin bërthamor të atij vendi.
Pritej që ElBaradei t'i bëjë thirrje Iranit që të nënshkruaj, ratifikojë dhe implementojë një protokoll plotësues të marrëveshjes për Mos-liferimm, që do t'u mundësonte inspektorëve të kësaj Agjencie të bëjnë vizita të befasishme në objektet bërthamore iraniane.
Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka shfaqur brengosje se Irani synon të zhvillojë armë bërthamore.
XS
SM
MD
LG