Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara njoftuan se do t'i ofrojnë ndihmë të drejtëpërdrejtë Autoritetit palestinez prej 20 milion dollarësh kurse fondet do të shfrytëzohen për qëllime humanitare dhe për përmirësimin e ekonomisë palestineze.
Sipas zyrtarëve të Shtëisë së Bardhë ky vendim është marrë pas reformave të konsiderueshme në Autoritetin palestinez, veçanërisht në ministrinë e financave.
Në të kaluarën Shtetet e Bashkuara u jepnin ndihmë palestinezëve nëpëmjet kanaleve indirekte, sikurse organizatat jo-qeveritare apo Kombet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG