Ndërlidhjet

BAGDAT


Shefi i administratës civile të Irakut, diplomati amerikan Paul Bremer tha se varet nga populli i Irakut se sa gjatë do qëndrojnë trupat amerikane në këtë vend.
Kjo ka të bëjë me faktin se sa shpejt irakianët do të ndërtojnë një shoqëri të lirë dhe demokratike.
"Kushtetuta do të shkruhet nga vetë irakianët, për irakianët. Dhe versioni përfundimtar do t'i paraqitet popullit, që do thotë fjalën e tij përmes një referendumi. Dhe menjëherë pas miratimit zgjedhjet e lira e demokratike do të mbahen në vend, nga të cilat do dalë një qeveri irakiane plotësisht sovrane", tha Bremer.
XS
SM
MD
LG