Ndërlidhjet

KONSTANCË/RUMANI


Një forcë shumëkombëshe e përbërë nga ushtarë nga shtatë vende të Evropës Jug lindore ka ngritur shtabin e saj në portin bregdetar rumun të Konstancës.
Forca është paramenduar të shërbejë si njësi paqëruajtëse në Ballkan dhe do të përbëhet nga trupa nga Shqipëria, Bullgaria, Maqedonia, Rumania, Greqia, Italia dhe Turqia.
Slovenia, Kroacia dhe Shtetet e Bashkuara do të kenë status vëzhguesi.
Në qendërn e re komenduese të Kosntancës do të stacionohen rreth 150 oficerë.
XS
SM
MD
LG