Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ndonëse kaluan tetë vite nga operacioni ''Fërtuna'' i armatës kroate, në Serbi aktualisht ndodhen 230 mijë refugjatë nga Kroacia, kurse janë kthyer rreth 30 mijë serbë, thotë komisari i Serbisë për persona të hikur dhe çvendosur, Ozren Toshiq.
Sipas shënimeve të Zagrebit në Kroaci janë kthyer 100 mijë pjesëtarë të nacionalitetit serb, kurse sipas evidencave të UNHCR-së atje janë kthyer rreth 70 mijë.
Toshiq thotë se autoritetet e Beogradit i shënojnë si të kthyer vetëm ata njerës ''të cilët fizikisht janë kthyer'' në Kroaci dhe ka shfaqur shpresën se ''Zagrebi për një kohë do të zgjidhë çështjen e kthimit të qytetarëve kroatë të kombësisë serbe ''.
XS
SM
MD
LG