Ndërlidhjet

BUKURESHT


Komandanti i forcave të NATO-s për Evropë, gjenerali amerikan James Jones ka deklaruar gjatë vizitës në Rumani se fokusi i Aleancës po çvendoset nga Evropa perëndimore në Evropën lindore.
Gjenerali Jones ka thënë se Shtetet e Bashkuara do të rivendosin forcat e veta njashtu si'ç lëvizë NATO në drejtim të Evropës lindore.
''Vetëm do të thosha se kjo është çështje e një vendimi kombëtar, vendim që akoma nuk është marrë, por kur do të merret, jamë i sigurtë se do të bëhet në konsultime të plota me miqët dhe aleatët tanë'', ka thënë gjenerali Jones.
Deri nga muaji maj i vitit 2004, NATO pritet të fusë në radhët e veta Bullgarinë, Estoninë, Letoninë, Lituaninë, Rumaninë, Slovakinë dhe Slloveninë.
XS
SM
MD
LG