Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti amerikan, George Bush thotë se koalicioni i prirë nga Shtetet e Bashkuara në Irak po punonë për çdo ditë që t'a bëjnë ate vend ''më të sigurtë'' dhe që t'a afrojë drejtë një ''shoqërie të lirë e funksionale që u ishte mohuar për shumë kohë popullit irakian''.''Për Amerikën dhe partnerët tanë të koalicionit ishin këto 100 ditë të progresit hap pas hapi dhe aksioneve të vendosura kundër elementeve të fundit të ish regjimit. Për popullin irakian kjo ishte një periudhë sikurse asnjë tjetër në historinë e vendit, kohë ndryshimesh dhe shpresash të rritura pas decenje tiranie'', ka thënë presidenti i Shteteve të Bashkuara në radiofjalimin e rregullt gjatë fundjavës.
XS
SM
MD
LG