Ndërlidhjet

HAGË


Në procesin gjyqësor kundër Sllobodan Millosheviqit
dëshmitari i sotëm, Drazhen Erdemoviq, ka përshkruar para Tribunalit të Hagës se si bataljoni i tij ka pushkatuar sistematikisht rreth 1000 civilë- djem e burra myslimanë të Srebrenicës te ferma Branjevo në lindje të Bosnjës, në korrik të vitit 1995.
Dëshmitari ka thënë se njësiti i tij pushkatonte nga mëngjesi deri në mesditë dhe pastaj pushkatimin e njerëzve që silleshin me autobus e vazhdonte njësiti tjetër.
XS
SM
MD
LG