Ndërlidhjet

JERUSALEM


Kabineti izraelit ka vendosur sot, në parim, që të dëbojë liderin palestinez Yasser Arafat nga territortet palestineze, dhe ka urdhëruar armatën të dal me një plan për dëbimin e tij.
Në Kajro, presidenti i Egjiptit, Hosni Mubarak ka thënë se Izraeli duhet të konsiderojë pasojat e një veprimi të till, duke tërhequr vërejtjen se kjo mund të kompikonte tepër situatën në Lindje të Mesme.
Presidenti i Francës, Jacques Chirak pas bisedimeve me kryeministrin e Spanjës ka thënë se do të ishte gabim serioz i Izraelit të anashkalohej lideri palestinez, duke thënë se ai është ''autoritet legjitim i Autoritetit palestinez''.
XS
SM
MD
LG