Ndërlidhjet

PODGORICË


Kryeministri i Malit të Zi, Milo Gjuknoviq ka deklaruar se do ti përgjigjet thirrjes eventuale të Tribunalit të Hagës për të dëshmuar kundër ish presidentit jugosllav, Sllobodan Millosheviq, i cili gjykohet për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit në Kosovë dhe në Kroaci dhe për gjenocid në Bosnjë.
Gjukanoviq , i cili më herët e kishte rrefuzar ftesën e Prokurorisë së Tribunalit për të dëshmuar ka thënë se ''ftesa e Gjykatës është diçka tjetër. Po t'a ftoj gjykata dikënd si dëshmitar ka obligim që t'i përgjigjet thirrjes dhe aty nuk ka hapësirë për vullnet të lirë'', ka thënë kryeministri Gjukanoviq.
XS
SM
MD
LG