Ndërlidhjet

JERUSALEM


Dhjetra izraelitë kanë demonstruar në një pstbllok të ushtrisë në Bregun Perëndimor, pasi një oficer ishte arrestuar se kishte refuzuar të shërbejë atje.
Në mesin e protestuesve kishte edhe rezervistë të uniformuar.
Qindra ushtarë dhe oficerë izraelitë kanë nënshkruar një peticion, me të cilin refuzojnë të shërbejnë në territoret palestineze, kurse disa prej tyre janë burgosur për mos zbatimin e urdhërave.
Ndërkohë, Izraeli tha se i ka zbutur disa masa kufizuese në Bregun Perëndimor, të vendosura pas sulmit vetëvrasës në Haifa në tetor.
XS
SM
MD
LG