Ndërlidhjet

NISH


Shpallja eventuale e pavarësisë së Kosovës do të shfrytëzohej nga shumë lëvizje separatiste në Evropë, ka thënë përfaqësuesi i serbëve në Kuvendin e Kosovës Oliver Ivanoviq.
Sipas tij, Serbia pa Kosovën nuk do të ishte e njëjtë, dhe kjo "sigurisht" do të shkaktonte "erozion dhe shkatërrim të mëtejmë" të saj, që do të ishte rrezik jo vetëm për Ballkanin, por për tërë Evropën.
Ivanoviq ka thënë se as serbët nuk mund të kenë kërkesa maksimaliste. "Duhet ta pranojmë autonominë e Kosovës, por autonominë e cila e përjashton pavarësinë", u ka thënë Ivanoviq gazetarëve në Nish.
XS
SM
MD
LG