Ndërlidhjet

PARIS


Franca, Gjermania dhe Rusia kanë kritikuar vendimin e Shteteve të Bashkuara për të penguar kompanitë e këtyre vendeve nga pjesëmarja në 26 tenderat me vlerë prej 18 miliardë dollarësh, për rindërtimin e Irakut. Sipas një dokumenti të lëshuar nga Pentagoni, Franca, Gjermania dhe Rusia janë të përjashtuara nga mundësia për të përfituar kontrata në rindërtimin e Irakut.
Numri dy i Pentagonit, Paul Wolfowitz, tha se për arsye sigurie kontratat do shkojnë tek kompanitë amerikane, ato nga vendet e koalicionit dhe tek ato irakiane.
XS
SM
MD
LG