Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara dhe Evropa duhet të shtyjnë konferencën e donatorëve për Jugosllavinë të caktuar në 29 Qershr në Bruksel sepse një konferencë e till që do të mblidhte qindra milion dollarë është e pavend -derisa Beogradi të bashkëpunojë me Tribunalin për krime lufte në Hagë,thotë Juman Rajts Voç .Tribunali i Kombeve të Bashkuara ka akuzuar ish presidentin Jugosllav ,Sllobodan Millosheviq e të tjerë për krime lufte ndaj Shqiptarëve të Kosovës .Ndonse Millosheviq mbahet në Burgun e Beogradit ,autoritet jugosllave kanë refuzuar ta dorëzojnë në Gjykatën e Hagës.
Stejtdepartmenti amerikan tha dje se akoma nuk është marr vendim nëse Shtetet e Bashkuara do të marrin pjes në atë konferencë.
XS
SM
MD
LG