Ndërlidhjet

BON


Protokoli Kjoto për nxemjen globale të ambientit ka mbijetuar pas bisedimeve maratonike 48 orëshe midis negociatorëve nga 180 vende në konferencën e Bonit.
Negociatori kryesor i Bashkimit Evropian, Olivier Deleuze deklaroi se gati të gjitha vendet mbështetën protokollin, që kërkonë zvoglimin e emisionit të gazrave ndotës të atmosferës. Supozohet se ato shkaktojnë nxemjen globale dhe ndryshime klimatike.
Shtegdalja u gjetet pasi pjesmarrsit arritën një kompromis se si të aplikohen sanksione të obligueshme ligjore ndaj shkelësve të marrveshjes.
Shtetet e Bashkuara, të cilat kanë rrefuzuar Protokolin, janë të mirseardhura ti bashkohen atij në çdo kohë.
XS
SM
MD
LG