Ndërlidhjet

MOSKË


Ndonëse ka mirëpritur marrëveshjen e paqes, Rusia është shprehur skeptike lidhur me kapacitetin e asaj ujdie në dhënien fund luftimeve në Maqedoni. “Fakti se luftëtarët shqiptarë vazhdojnë zjarrin paralelisht me bisedimet për rregullimin e krizës, është shkak për shqetësime serioze. Javët në vijim do të tregojë se sa i mundshëm do të jetë plani i zhvilluar me pjesëmarrjen aktive të Bashkimit Europian dhe operacionet e NATO-s në këto kushte” – thuhet në kuntesën e ministrisë së jashtme të Rusisë, ku midis të tjerash përsëritet teza se rrënjët e konfliktit gjenden në Kosovën fqinje.
XS
SM
MD
LG