Ndërlidhjet

SOFJE


Zgjerimi i mëtejshëm i NATO-s mbetet i hapur edhe pas sulmeve terroriste të 11 shtatorit kundër Shteteve të Bashkuara, ka theksuar sekretari i përgjithshëm, George Robertson, në takimin e Sofjes së 10 vendeve që aspirojnë ti bashkohen Aleancës.
Nga tubimi në Sofje, liderët e dhjetë vendeve: Bullgarisë, Lituanisë, Letonisë, Estonisë, Kroacisë, Sllovakisë, Sllovenisë, Rumanisë, Maqedonisë dhe Shqipërisë, kanë miratuar një deklaratë në të cilën theksojnë se zgjerimi i NATO-s në Evropën Lindore dhe vendet Balltike do të ndihmonte për të siguruar Evropën dhe Botën nga kërcënimet e terrorizmit global.
XS
SM
MD
LG