Ndërlidhjet

SHKUP


Mbledhja e sotme e Parlament të Maqerdonisë e thirrur që të marrë në konsideratë reformat kushtetuese u ndërpre- sepse kryetari i Kuvendit Stojan Andov ka insistuar për miratimin gradual të amandamenteve ,kurse deputetët shqiptarë kanë insistuar për miratim në paket.
Zatën paralmenti luhatej nëse të fillojë miratimin e amadamenteve për avancimin e të drejtave të shqiptarëve, që janë segmenti kyç i Marrëveshjes së paqës, por ishte pajtuar të mblidhet nën presionin e Perëndimit.
Sidoqoftë, Stojan Andov ka ndryshuar agjendën e sesionit,duke propozuar që deputetët të përkrahin nëntë amandamentet e paraqitura dhe ti miratojnë ato më vonë, kurse partitë shqiptare e kanë hedhur poshtë propozimin.
XS
SM
MD
LG