Ndërlidhjet

LUKSEMBURG


Ministrat e jashtëm të Bashkimit Evropian nga takimi në Luksemburg kanë theksuar rëndësinë e zgjedhjeve të përgjithëshme të 17 nëntorit në Kosovë si dhe të pjesëmarrjes masive të të gjitha bashkësive në zgjedhje që të sigurohej përfaqësimi i tyre adekuat dhe konkret në institucionet e reja kalimatare të zgjedhura në mënyrë demokratike.
Kjo do ti mundësinte veçanërisht bashkësisë serbe që të zë vendin e saj në Kosovën e njëmendët multietnike, thonë ministrat e pesëmbëdhjetëshit evropian.
Këshilli i ministrave të Bashkimit Evropian, lidhur me këte, u ka bër thirrje autoriteteve të Beogradit që ti inkurajojnë serbët e Kosovës që të marrin pjesë në zgjedhje.
XS
SM
MD
LG