Ndërlidhjet

SHKUP


Parlamenti i Maqedonisë u tubua shkurtas sot që të debatojë 15 amandamentet kushtetuese, kurse kryetari i kuvendit, Stojan Andov, ka thënë se pret që për amandamentet të votohet nga 8 nëntori kurse kushtetuta e re të inaugurohet nga 12 nëntori.
Partia për Prosperitet Demokratik është kërcënuar të votojë kundër një amandamenti që ndryshon preambulëm, por tre partitë e tjera nënshkruese të Marrëveshjes së paqës, janë zotuar të miratojnë amandamentet dhe të ratifikojnë Ujdinë edhe pa PPD-në, sepse kanë shumicën e dy të tretave në parlamentin 120 vendesh.
XS
SM
MD
LG