Ndërlidhjet

KABUL / ISLAMABAD


Informacione kontradiktore kanë qarkulluar sot rreth kontrollit mbi qytetin Mazar-i-Sharif, cka e pretendojnë si forcat opozitare të Aleancës Veriore ashtu edhe trupat e policisë rezerviste talibane. Një zëdhënës i forcave opozitare të Afganistanit, njofton se trupat anti-talibane kanë arritur të marrin rajonin Ak-Kupruk, rreth 70 kilometra në jug të qytetit Mazar-i-Sharif. Sipas të njëjtave raporte, 700 luftëtarë të policisë rezerviste talibane thuhet të kenë dezertuar dhe 80 të tjerë të jenë vrarë në përleshje.
Raportet nuk konfirmohen nga burime të pavarura.
XS
SM
MD
LG