Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara do ti japin Pakistanit një ndihmë emergjente prej 73 milion dollarësh që të përmirësojë sigurinë kufitare,veçanërisht pjesën shumë të gjatë të kufirit me Afganistanin.
Njëherit, armata amerikane ka filluar një aerotransport furnizimesh nga Italia për në Turkmenistan, si pjesë e misionit humanitar për refugjatët afganë që janë dyndur në ate anë të kufirit ,por një pjesë e ndihmës do të transportohet brenda Afganistanit.
Ndërkaq, Dhoma përfaqësuese e Kongresit amerikan ka aprovuar legjislacionin për themelimin e
reradio servisit “Afganistani i lirë” që do ti mundësojë Radios “Evropa e Lirë” me seli në Pragë të emetojë 12 orë në ditë lajme për Afgansiatanin në gjuhët vendore.Legjislacioni duhet të kalojë edhe në Senat dhe të nënshkruhet nga Presidenti, George Bush.
XS
SM
MD
LG