Ndërlidhjet

ROMË


Parlamenti italian miratoi vendimein e qeverisë për sigurimin e një force ushtarake prej 2.700 ushtarësh për fushatën e udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara kundër talibanëve në pushtet në Afganistan dhe rrjetit terrorist al Kaida.
Foraca do të përfshijë njësi detare,ajrore dhe tokësore për operacione mbështetëse dhe defanzive kryesisht, por disa ushtarë mund të inkuadrohen edhe në operaqcione lufte,tha ministri i mbrojtjes,Antonio Martino.
Forca italjene do të vihet nën komadën direkte të armatës së Sheteve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG