Ndërlidhjet

SHKUP


Kryeministri i Maqedonisë, Lupço Georgievski ka deklaruar mbrëmë se qeveria e tij e koalicionit kurrë nuk do të paraqes për aprovim në paralament të një ligji për amnesti, ashtu siç kanë kërkuar partit politike shqiptare dhe bashkësia ndërkombëtare.
Sidoqoftë, Georgievski ka thënë se zyrtarët e Maqedonisë janë të gatshëm të sqarojnë se çfar do të thotë deklarata e presidentit Trajkovski për amnestinë duke shtuar se, si qeveri, e mbështesin ate.
Georgievski ka thënë më tej se si qeveria ka informata se “struktuara të tëra të UÇK-së akoma nuk janë çarmatosur”, ndonëse UÇK-ja i dorzoi armatimin NATO-s dhe u demobilizua zyrtarisht.
XS
SM
MD
LG