Ndërlidhjet

MARAKESH


Ministrat e energjetikës dhe mbrojtjes së ambientit nga mbarë bota arritën në momentin e fundit marrëveshje për hollësitë e Traktatit kyç të Kiotos, për kufizimin e nxehjes globale, duke hapur rrugën që vitin e ardhshëm të filloj zbatimi i tij.
Marrveshja e Kiotos kërkon që vendet nënshkruese deri në vitin 2012 të reduktojnë për pesë për qind gazrat ndotës të atmosferës, që supozohet se shkaktojnë nxemjen e saj.
Qëllimi afatgjatë i Marrveshjes së Kiotos është pengimi i efekteve, sikurse shkrirja e kapave polare dhe akullnajave e lidhur me te- ngritja e nivelit të detrave dhe pasoja tjera.
XS
SM
MD
LG