Ndërlidhjet

KABUL


Liderët e opozitës afgane u takuan në Mazari Sharif që të koordinojnë strategjinë ushtarake dhe të hartojnë aranxhmanet për ndarjen e pushtetit.
Agjencitë vlerësojnë se bisedimet do të jenë një rast të shihet nëse fraksionet e ndryshme etnike që përbëjnë Aleancën Veriore mund të harmonizojnë platformat e tyre konkuruese.
Në kryesin e kuvendimit kanë qenë kryekomandanti Abdul Rashid Dostum me prejardhje Uzbeke,komandanti taxhik- Atta Mohammad dhe Haxhi Mohammad Muhaqiq, udhëheqës i fraksionit që përfaqëson komunitetin Shiit, Hazara.
XS
SM
MD
LG