Ndërlidhjet

MAZAR-I SHARIF


Ndërkaq u raportua se qindra luftëtarë pro-talibanë janë vrarë apo plagosur dje, kur ishin hedhur në kryengritje në një kështjellë në Mazar-i-Sharif pasi ishin dorëzuar tek forcat e Aleanvës Veriore.
Siç thuhet në këto raporte, luftëtarët pro-talibanë dhe forcat e Aleancës Veriore kanë zhvilluar në këte rast një betejë të gjatë.
Departamenti i Mbrojtjes i Shteteve të Bashkuara, konfirmoi se aviacioni amerikan ishte dërguar që të ndihmojë Aleancën për të mposhtur kryengritjen, por nuk u dhanë indikacione nëse ka patur viktima nga sulmet e aviacionit.
XS
SM
MD
LG