Ndërlidhjet

NJU DELHI


Ish-kryeministrja e Pakistanit, Benazir Bhuto, ka deklaruar në Nju Delhi se udhëheqësit e Pakistanit dhe Indisë duhet të nisin një rruge të re, paqësore nëse dëshirojnë t’i shmangen konfliktit bërthamor.
“Fëmijëve tanë u kemi borxh ndërtimin e një bote pa kërcënime nga shfarosja bërthamore”, ka thënë Benazir Buto në konferencën e grupacionit të industrisë së Indisë.
India dhe Pakistanit, të cilët disponojnë armatim bërthamor, kanë bërë tre luftëra në 50 vitet e fundit, dy prej të cilave, për shkak të Kashmirit.
XS
SM
MD
LG